Gepost door: maartenvanpraag | juli 24, 2009

Kill Your Darlings

We pakten een velletje papier, een pen en wierpen een korte blik op de kalender. Even een lijstje maken van alle nummers die we in de afgelopen 2 jaar geschreven hebben en mogelijkerwijs op het album komen. Om beurten riepen we een titel en uiteindelijk kwamen we tot een lijst van zo’n 22 nummers. En nog 2 maanden om ze op te nemen in de studio.

Een stilte viel. Een album van 22 nummers? Onmogelijk. Qua hoeveelheid, maar ook qua logistiek. De CD moet in oktober uit, en er zijn nou eenmaal te weinig dagen om al dat moois op de band (of harde schijf) te knallen. Daarbij komt nog eens dat een album een logische verzameling nummers moet zijn. Je kan niet zo maar even een handvol nummers achter elkaar zetten… toch?

Zuchtend begonnen we aan een proces dat ook wel bekend staat als ‘kill your darlings’. Met andere woorden, nummers schrappen. Na veel vijven en zessen hadden we nog steeds 18 nummers. Dat schoot niet op! Wat is dit moeilijk! Wat is dit frustrerend!

Logisch ook eigenlijk. De liedjes die je schrijft, waar je bloed, zweet, tranen, ziel en zaligheid in zit, die liedjes schuif je niet zo eventjes aan de kant. Het zijn nou eenmaal je kindjes. Cliché? Ja, enorm! Maar daarom nog niet minder waar.

Hoewel de opnames (er is 1 nummer af, en 2 klaar om gemixt te worden) snel weer zullen worden hervat zijn we er nog steeds niet helemaal uit. De discussie zal nog wel even voortduren, maar het zijn wel interessante discussies. Zoals discussieren over muziek toch altijd wel boeiend is.

We zullen zien waar het schip strandt. Hoe dan ook, zal het een mooi album worden. En het wordt in ieder geval hard werken de komende maanden.

Heerlijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: