Gepost door: maartenvanpraag | februari 26, 2010

Try Out

Zondag 28 februari gaat het dan toch echt beginnen. De eerste try out in de DB Studio’s in Utrecht (www.dbstudio.nl). De eerste keer dat een selectie nummers van het aankomende album live te beluisteren zijn. Aanvang 20.00 uur, entree is gratis. Iedereen is welkom.

We hebben maar meteen besloten onszelf in het diepe te sodemieteren. De zaterdag voor het optreden sluiten we onszelf op in de oefenruimte. Eigenlijk van scratch af aan een live-act uit de grond stampen. De oefensessies sluiten we af met een optreden, waarbij nieuwsgierigen een eerste blik kunnen werpen op het album. In een locatie die we eigenlijk niet kennen, zonder dat we echt een soundcheck kunnen doen. Maar goed, als we het onder deze omstandigheden kunnen, dan komt elk optreden goed! Hoe dan ook, het belooft nu al een leuke en gezellige avond te worden. Ik heb er echt heel erg zin in. Eindelijk met de nieuwe songs op het podium! Ik trappel…

Want, ok, het album is af. We zijn een heel eind met het artwork, de trackvolgorde is bepaald en ook de albumtitel is bekend. Dat gaat allemaal lekker. Het schrijven van liedjes en het opnemen van een album is 1 ding, het live spelen is dan stap 2. En ik moet zeggen – ik heb erg genoten van het werk in de studio – maar het live spelen is echt het leukste wat mij betreft. Van de opbouw tot de afbouw, en alles er tussenin. Het spelen met een (goede) band is echt te gek. De interactie met de band en het publiek, de warme podiumlampen, het zweet en het gezwoeg – I love it all!! Niet voor niets zei Sir Paul mcCartney ooit ‘Het spelen met een band is echt een luxe. Ik heb liever een band dan een Rolce Royce’. Ik geef hem geen ongelijk!

Daarom ben ik zo blij dat het hoofdstuk ‘live spelen’ nu ook is aangebroken. Zondag de 28e is een eerste stap, slechts het begin. De weken tussen het afronden van het album en nu zijn de spreekwoordelijke stilte voor de storm geweest. Nu gaat het echt beginnen, zo voelen we het allemaal. In de nabije toekomst staan er leuke dingen te gebeuren…!

I keep you posted! 🙂

Bezetting zondag: 

  • Ma*rten – Lead zang & Gitaar
  • Harold Koopman – Gitaar
  • Dave Besse – Bas
  • Jan-Peter Bast – Toetsen
  • Remco van der Sluis – Drums
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: