Gepost door: maartenvanpraag | maart 8, 2010

Live

En zo was de kop er ineens af vorige week zondag. Als het gaat om het live spelen dan. Een soort van ontmaagding van liedjes die op het album verschijnen komende april. In Utrecht, om precies te zijn in Db’s, hielden we een try out voor een select en gezellig publiek. Eens kijken hoe dat allemaal gaat zo op het podium met elkaar.

Vooraf stel je jezelf een aantal vragen: je vindt zelf je album en de songs waar je zo hard aan gewerkt hebt te gek, maar vindt het publiek dat ook. Blijven die nummers ook live overeind. Hoe speelt de band buiten de oefenruimte (onder de moeilijke omstandigheden waarmee we werden geconfronteerd), etc. Tijdens en na de try out bleek dat we op al die vragen een meer dan positief antwoord konden geven. En dat is wel een kick…. en een opluchting…

Op diverse Facebook en Twitter accounts van mensen uit het publiek werd heel positief gereageerd. Bijvoorbeeld deze: ‘Ik wist dat Ma*rten goed was. Maar ik was even vergeten hóe goed! Jemig wat een heerlijke avond in Utrecht. Ik kan niet wachten tot het album uitkomt’. Of ‘Een fantastisch optreden van Ma*rten gezien in Utrecht gisteren. Het nieuwe album wordt een knaller!’.

 

Ja, de reacties waren meer dan positief. Tijdens de show, maar ook achteraf. ‘Geweldige nummers’, ‘fantastische band’, ‘een feest om jullie op het podium bezig te zien’ etc. Dat soort opmerkingen zijn een heerlijke veer in mijn achterste natuurlijk.

Voor de show was er wel een beetje stress geweest. Dat geef ik toe. Natuurlijk is er gezonde spanning omdat je voor een kritisch publiek gaat optreden, eigen werk gaat spelen (kortom, met de billen bloot gaat). Maar dat werd nog eens versterkt door het feit dat we nou niet bepaald een ideale voorbereiding hadden. De dag voor de try out pas de eerste repetitie, niet eens met de volledige band. De dag zelf onwillige aparatuur op de locatie, een korte soundcheck, maar wel een hele goede repetitie die alles weer een beetje goed maakte.

We begonnen de avond met het nummer ‘Today’ en eindigde met ‘Australia’. Het was een enorme kick om de nummers live te spelen waar ik zo lang in een studiosetting mee bezig ben geweest. Al bij het intro van het eerste nummer wist ik dat het goed zat. En dat is een lekker gevoel, als je er meteen in zit.

Het was een goed begin. Een fijn vertrekpunt voor meer. Ik genoot er van en de band ook. We staan te popelen! Gelukkig spelen we binnenkort vaker. Bijvoorbeeld 21 maart in de Waertse Tempel tijdens het evenement 4 Tanzania Live (zo rond de klok van half 2 ’s middags).

Binnenkort meer informatie. I’ll keep you posted! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: