Gepost door: maartenvanpraag | maart 11, 2011

Live & Trailer

Meest gestelde vraag: ‘wanneer komt je album uit?’. Meest gehoorde commentaar: ‘wat een geweldige stem, en wat een gave nummers.’  Het waren twee bijzondere optredens afgelopen weekend.

Op vrijdag 4 maart stonden we in Heemskerk, In De Nozem En De Non. Mooie tent, mooie zaal, mooi podium. Het was een bijzondere avond. Ik ontmoette veel oude bekenden en maakte veel nieuwe vrienden. Een mooi optreden, waarbij we ook nog een aantal dingen spontaan deden. Zo besloot ik ter plekke tijdens de toegift dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om ‘Creep’ van Radiohead te doen. Alleen. Terwijl de band in de coulissen toekeek. Ik hou er wel van, mezelf in het diepe sodemieteren.

Het bleek een succes. Het werd muisstil in de zaal, en het applaus na afloop was echt overdonderend.

Gelukkig vond men onze eigen songs ook heel goed. Beter nog zelfs. En dat is fijn, want het duurt nog een week voordat het album uitkomt en op een enkeling na kent nog niemand de songs. Het is mooi om te zien dat iedereen – bijna op het verbaasde af – erg blij verrast is met de nieuwe songs. Vandaar dat veelvuldig werd gevraagd wanneer de plaat uit komt.

Zaterdag 5 maart speelden we in Almaar. In De Spoorzoeker. Leuk optreden. Toetsenist Jan-Peter Bast schreef op zijn twitter: ‘succes? als het publiek harder schreeuwt en fluit om nog een liedje dan de band speelt’. En zo was het. Zeer enthousiast publiek, dat zelfs meezong met onze eigen songs (!). Toen ik aan het einde van de set aangaf dat we bijna klaar waren werd de tent bijna afgebroken. We móesten doorgaan.

Iedereen genoot. Wij als band niet minder. Na het optreden veelvuldig gehoord dat iedereen benieuwd is naar m’n album. Zo win je wel zieltjes, bij een optreden.

Mooiste compliment van het weekend? Dat kwam van geluidsman Frans Fischer (o.a. De Scene, Thé Lau, Moke etc): ‘nou heb ik al veel gezien, maar jullie zijn wel iets héél erg bijzonders’. Na het optreden in Heemskerk (waar hij zich spontaan aanbood om het zaalgeluid te doen. Super Frans! We owe you…!) sleurde hij me bijna de trap af van enthousiasme. Ik glimlach weer van oor tot oor als ik er aan denk.

O, en dan dit. Mocht je niet bij de optredens zijn geweest afgelopen weekend, dan niet getreurd. Hieronder vind je de trailer van het album. Nog een week, en dan is hij uit! Maar dit is alvast een mooi voorproefje.

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: