Gepost door: maartenvanpraag | april 21, 2011

Muziekcafé & Top 100

Met z’n 4en rond een tafeltje in een gezellige woonkamer, zo begon het weekend afgelopen vrijdag. Houten vloer, goed voor de akoestiek, mooi inspirerend uitzicht op een groen tuintje. Zo zaten we te repeteren. Bassist Dave Besse, toetsenist Jan-Peter Bast, gitarist Harold Koopman en ik. Even wat partijtjes naast elkaar leggen. Dat werkt heel goed als je zo zacht repeteert. Een dag later zouden we live bij Tros Muziekcafë op Radio 2 spelen.

Een belangrijk optreden en daarom wilden we even de puntjes op de juiste letter zetten. Ook omdat we niet met onze eigen drummer speelde. Remco was verhinderd, en daarom nam Jimmy van den Nieuwenhuizen de honneurs waar. Momenteel o.a. de drummer van VanVelzen, en een waanzinnige slagwerker. Zonder repeteren, alleen een soundcheck, dus het was wel even spannend.

Het kwam goed allemaal. Wat een leuk middag was het! Voor degene die ons gehoord hebben en zo leuk reageerden na afloop: dank! Het was een tof optreden, en een erg leuk interview met Daniël Dekker.

Leuk is het om zo’n dag wat rond te hangen met collega muzikanten. We waren niet de enige band. Happy Camper was aanwezig, Veldhuis & Kemper en wij. Na de souncheck is het een paar uurtjes wachten en dan raak je aan de praat met elkaar. Dat is echt waanzinnig. Was eigenlijk voor het eerst sinds het album uit is dat we een beetje rondhingen met collegae. Aangenaam tijdverdrijf moet ik zeggen.

Voor wie het gemist hebben, we speelden Back In June, Big Black Crow en Beautiful Life. Voor een publiek dat zich aangenaam verrast toonde. Eenmaal in de auto op weg naar huis bleef mijn telefoon maar piepen. Ik kreeg waanzinnig veel sms-jes van mensen die de uitzending hadden gevolgd. Leuk! Dank iedereen.

Het weekend werd aangenaam afgesloten. Op de maandagochtend kreeg ik wederom een sms. ‘Je plaat staat in de Top 100! Binnengekomen op nr 71. Wow! Dat was echt goed nieuws… Mooi begin van de week.

En over beginnen gesproken. Binnenkort starten we met het geven van huiskamerconcerten. Wil je meer weten over het hoe, het wat en de voorwaarden? Kijk op mijn site

I’ll keep you posted!

Ma*rten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: