Gepost door: maartenvanpraag | augustus 26, 2013

PERSBERICHT – Release EP Shells And Stones

Maarten van Praag: een aangenaam, puur en herkenbaar stemgeluid. Liedjes die je raken, recht naar het hart. Eind augustus 2013 presenteert Maarten zijn nieuwe EP Shells And Stones. De EP is zijn meest persoonlijke en directe werk dusver.

‘Als de klok van Arnemuiden, welkom thuis…’, was een van de vele hits van Maarten’s muzikale grootvader Max van Praag in de jaren 40/50. De afgelopen tien jaar legt Maarten zelf eveneens vele kilometers af binnen de muziekwereld. Hij was frontman van de groep City To City (met een nummer 1 hit, een Edison, etc). En speelde alleen of met band tot in alle uithoeken van het land – van huiskamer via poppodium tot festival.

De vele gesprekken die hij onderweg voerde met publiek, muzikanten en journalisten duwen hem langzaam maar zeker in een nieuwe richting – weg uit de comfortzone, klaar om op een andere wijze dan voorheen te schrijven. Steeds vaker test hij songs uit voor publiek, wat niet werkt wordt soms letterlijk ter plekke aangepast.

De invloed van opa Max resoneert ook in Shells And Stones, de titeltrack en eerste single van de EP. De tekst is geïnspireerd op één van zijn uitspraken en on the spot achter de microfoon geschreven. De EP is gemaakt in nauwe samenwerking met producer Tony Cornelissen en een deels Nederlands – Canadees onderonsje. Harry Hess, frontman van Harem Scarem heeft eveneens meegewerkt aan de tracks.

Op 7 september 2013 presenteert Maarten samen met zijn band de nieuwe EP live aan het publiek. De locatie is Café Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam, de aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

TRACKLIST “Shells And Stones”

  1. Shells And Stones
  2. Rise Ya Crazy Lovers
  3. Dear Jessica
  4. Poor Boy’s Heart
  5. Pigeons And Crumbs
  6. Enfilading Fire

www.maartenmusic.nl

twitter.com/MaartenvanPraag

Release datum: 30 augustus 2013

Label: Moreland Music Records

 

 Artwork FrontJPG

Wil je een promo van het album ontvangen of Maarten Van Praag interviewen over het nieuwe album? Neem dan contact op met: It’s All Happening. Telefoon nummer: 06 – 50 542 944 |e-mail: info@itsallhappening.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: