Gepost door: maartenvanpraag | mei 28, 2015

PERSBERICHT – Release Single Young Hearts valt samen met City to City reunie.

Persbericht

VIDEOCLIP GEREGISSEERD DOOR 17-JARIG TALENT

Release single Young Hearts valt samen met City to City reünie

HILVERSUM – Op 29 mei brengt Maarten van Praag zijn single Young Hearts uit. Het is de eerste release van het gelijknamige album dat in september 2015 verschijnt. Young Hearts is een upbeat song, positief en meeslepend waarop singer-songwriter Andy (Annemarie van Duijn) een vocale feature heeft. Van Praag schreef de track met producer Tony Cornelissen en laatstgenoemde nam eveneens de productie voor zijn rekening. De videoclip is geregisseerd door de 17-jarige Esmée Witsel.

‘Young Hearts is de eerste song die Tony en ik schreven, kort na het verschijnen van de EP Shells And Stones, de voorbode van het aankomend album. Zoals vaak als we samen schrijven ging het vrij snel. In een middag waren zowel de song als de demo kant en klaar’, vertelt Maarten van Praag. ‘Het nummer gaat erover dat je het beste je eigen leven kunt leven en dat niet aan anderen moet overlaten. Durf je dromen te volgen, ongeacht leeftijd, omstandigheden of beren op de weg. Zelf nadenken en niet blind in de pas lopen. Een positieve boodschap waar ieder mee kan doen wat hij of zij wil.’

City to City reünie

De release van Young Hearts valt samen met een reünie van de succesformatie City to City (The Road Ahead, nr 1 hit, Edison etc), waar van Praag deel van uit maakte. Zo staat het duo een dag na de release van Young Hearts voor het eerst in 13 jaar samen op de bühne, in de Heineken Music Hall, tijdens AmsterdamDiner 2015.

Na een onverwacht optreden in DWDD volgde een storm van positieve reacties waardoor Alexander van Breemen en Maarten van Praag serieus na gingen denken over een hernieuwde samenwerking. Van Breemen en Van Praag werken nu toe naar een (korte) theatertour. Ook wordt er gewerkt aan een documentaire die in delen regelmatig online zal verschijnen.

‘Of we ook weer de studio in duiken? Ik sluit niks uit’, zegt Maarten van Praag.

Videoclip

De videoclip van Young Hearts verschijnt eveneens op 29 mei en is geregisseerd door het 17-jarige talent Esmée Witsel. Haar moeder, Karin Giphart, nam de productie, nabewerking en editing voor haar rekening. ‘Via Karin kreeg ik wat werk van Esmée te zien. Daar was ik van onder de indruk. Daardoor ontstond het idee om haar de clip te laten regisseren. Iets dat ze perfect heeft gedaan. We gaan nog veel van haar horen, denk ik’.

Aan de clip werkte verder een grote groep vrijwilligers mee achter de schermen, als figurant of acteur.

‘Het was een fantastische shoot’, vertelt Maarten van Praag. ‘Alleen maar mensen die zich vol overgave hebben ingezet, puur omdat ze het leuk vonden en het liedje mooi vinden. Het resultaat was een fantastische sfeer op de set, en een hele leuke, positieve clip’.

De clip heeft uiteindelijk € 40,– gekost. De huur van een studiolamp, een fles wijn voor het lenen van de locatie en wat versnaperingen op de set.

Op Young Hearts heeft talentvolle singer-songwriter Andy een vocale feature. ‘We zochten voor het middenstuk naar een ander geluid. Een onverwachte wending. Ik had kort daarvoor met Andy gewerkt in de studio voor haar EP. Daardoor leek het Tony en mij erg leuk om haar mooie stem voor het middenstuk te gebruiken. Iets dat heel goed uit de verf kwam’, aldus van Praag.

Young Hearts:

Words & Music: Maarten van Praag/Tony Cornelissen

Produced, mixed & mastered by Tony Cornelissen

Maarten van Praag: Lead vocals, backing vocals, electric and acoustic guitars

Clemens Blacquière: Electric guitars

Auke Haaksma: Bass

Tim Brink: Drums

Andy: Backing & lead vocals

Recorded at the Lakeside Studio and The Magic Room

2014-08-20 08.43.18

—————————————————————————————————————————————————

Maarten van Praag is beschikbaar voor interviews

info@maartenmusic.nl

info@lakesidestudio.nl

Relevante links

www.maartenmusic.nl

www.sidewalkconcert.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: